A költöztetés teljes folyamata, lépésről lépésre!

A lakásunk, élőhelyünk átköltöztetését az egyik helyszínről egy másik helyszínre első hallásra és gondolatra egy stresszes és kellemetlen élménynek gondolhatjuk, ugyanis a legtöbb esetben az jut először az eszünkbe, hogy pakolni, cipekedni és takarítani lesz majd szükséges. Egy nagyon hosszadalmas folyamat, amely emellett még sok költséggel is járhat. Igazából ez a procedúra nem csupán a pakolás, cipelés majd a takarítás folyamataiban merül ki. A költözés egy több folyamatból álló tevékenység, amelynek a lépéseit ajánlott sorrendben figyelemmel követni. Legújabb cikkünkben végig vesszük Önnel, hogy melyek az alapvető lépések egy költöztetés során.

A költöztetés megtervezése

Az első és talán az egyik legmérvadóbb szempont, hogy a költözés folyamata kellően és időben meglegyen tervezve, csupán ezt követi majd a költöztetés Érd  kivitelezésének a fázisa.

Végig kell majd gondolnunk, hogy mennyi idő áll majd a rendelkezésünkre. Ennek érdekében pedig érdemes átvennünk magunkban néhány kérdést, mint például, hogy sürgősen szükséges elköltöznünk vagy nem leszünk szoros határidő betartásához kötve. Vagy, hogy mennyi időt akarunk és vagyunk képesek fordítani a teljes költözés folyamatára, valamint mennyi idővel rendelkezünk majd a csomagolást, szortírozást és a bútorok szétszerelését tekintve. Szükséges lesz-e vajon szabadságot kivennünk vagy kivitelezhető lesz a költözés folyamata egy délután vagy egy hétvége leforgása alatt. Fontos még előre megfontolni, hogy szükséges lesz-e a gyermekeinket az óvodából, iskolából kivenni a költözés idejére.

Benne van a pakliban az is, hogy egy előre nem tervezett ok végett sürgősen el kell hagynunk előző otthonunkat, mondjuk egy párkapcsolati probléma végett vagy a főbérlővel keletkezett konfliktus végett. Ezekben a szituációkban ajánlott egyből egy profi költöztető cég segítsége mellett dönteni.

Vegyük át részletesen a lehetőségeinket is. Akadnak-e olyan barátaink, rokonaink, akik az egész költözés folyamán előszeretettel segíteni tudnak és az sem okoz majd számukra gondot, ha akár több emeletnyi lépcsőn lesz majd szükséges cipelni a nehéz bútorokat, dobozokat. Méghozzá pont hétvégén, pontosan amikor egy esetleges családi ebédre készülődnének.

Fontos információk a költözető cég számára

Az információk nagyon fontosak egy költöztető cég számára, hiszen ezek által tudni fogjuk, hogy nagyjából milyen rakodási kapacitású gépjárművet szükséges majd kibérelnünk, valamint annak érdekében is szükséges, hogy pontos árajánlatot tudjunk adni az ügyfeleknek, ugyanis csupán pontos információk alapján tudunk kalkulálni!

Fontos, hogy szedjük össze a jelenlegi otthonunkban található bútorok, tárgyak mennyiségét, ez alatt gondolunk azokra a szempontokra, hogy milyen nagyméretű vagy akár túlsúlyos bútort valamint háztartási gépet lesz majd szükséges szállítani. Valamint az is fontos információ, hogy ezen bútordarabokat szét lehet-e szerelni vagy egyben szükséges az elszállításuk. Továbbá fontos még, hogy mennyi és milyen típusú, különleges csomagolást megkövetelő tárgyat szükséges elszállítani. Ilyen tárgyak például a TV-k, számítógépek, üvegasztalok, porcelán étkészletek, poharak vagy a tükrök. Majd továbbá, hogy milyen módon fogjuk tudni becsomagolni a más, kisebb dolgainkat, ruháinkat.

Költözés előtti selejtezés

A költöztetés Dunaharaszti előtti szelektálás során válogassuk ki azokat a dolgokat, amelyeket új otthonunkban már nem szeretnénk tovább vinni magunkkal. Azonban, mielőtt valamitől ténylegesen megszabadulnánk, próbálkozzunk az eladásukkal is vagy ajándékozzuk oda őket rászoruló családoknak! Ha kell, akkor pedig akár keressünk fel szakembereket a segítség érdekében a lomtalanítás problémamentes lebonyolítása érdekében.

Költöztető cég felkeresése?

A költöztetés Székesfehérvár, Budapest folyamatát megelőzően fontos arról is döntenünk, hogy a költözést magunk szeretnék elvégezni, vagy szakembert szeretnék felkérni erre a feladatra, vagy esetleg vegyíteni a kettőt.

Abban az esetben, ha akad segítség számunkra, valamint időnk és kapacitásunk is akad, hogy az egész költöztetés folyamatát végre tudjuk hajtani egy cég segítsége nélkül, akkor vágjunk bátran bele. Viszont ne érjen minket meglepetés, hogy ez a megoldás jelentősen több időt és energiát fog igényelni. A legtöbb esetben, ha nincs sok tapasztalatunk a bútorok szétszerelésében, továbbá még a szerelési útmutató is hiányzik, valamint szintén számolni szükséges a tehergépjármű bérlésével összefüggő költségekkel is, mint ugye a kaució, üzemanyag, a pályamatrica és a parkolás.
Ezzel párhuzamosan pedig ez a megoldás jár együtt a legtöbb idegeskedéssel is, ugyanis a felelősség teljes mértékben ránk fog hárulni! Ha a költöztetés folyamán a helytelenül becsomagolásra került törékeny értékeink vagy a nagyképernyős TV megsérül, vagy netán a földre ejtünk valamit és megsérül a padló, akkor az mind a saját felelősségünk!

A költöztető cégek abban az esetben is a segítésünkre lesznek, ha csupán a rakodási, szállítási folyamatokban szeretnénk kérni az ő segítségüket. Ha akad kedvünk, időnk és energiánk ahhoz, hogy önállóan kapjuk szét a bútorokat, és megpróbáljuk biztonságosan elcsomagolni a tárgyakat, akkor dönthetünk azon opciót mellett is, hogy a költöztető cég csak a rakodásban, szállításban fog nekünk segíteni.

Ha pedig akad elegendő költségkeretünk rá, akkor minden esetben kérjük szakember segítségét a teljes költöztetés Dunaújváros folyamat során! Rengeteg aggodalomtól óvhatjuk meg magunkat, ha emellett az opció mellett döntünk! A szakemberek azonnal, szakszerűen fogják becsomagolni a törékeny holmikat, ezzel párhuzamosan rengeteg tapasztalattal rendelkeznek a bútorok szerelésében, rakodásában is. Költöztető cég alkalmazásával akár egyetlen nap alatt, még akár pár óra leforgása során is át tudunk költözni az új helyszínre, továbbá a felelősség sem minket terhel majd! költöztetés Biatorbágy, Vecsés, Gyál