Tippek a zökkenőmentes költözés kivitelezéséhez!

Egy költözés talán minden ember életének egyik legkeményebb időszaka. Először is ugyebár jelen van a gyász. Ugyanis ott kell hagynunk régi otthonunkat, amelyben jó esetben évekig laktunk. Továbbá pedig egy teljesen új, teljesen ismeretlen helyzetbe csöppenünk bele.  És, ha mindez nem lenne elég, a gondolatainkban ott lebeg előttünk a költözés napja, amely alapjaiban meghatározza a mindennapjainkat. 

Továbbá még vár ránk a pakolás, a takarítás, a kipakolás, berendezkedés az új otthonban.  Közben természetesen az embernek nehéz elhinni, hogy sok helyzetben a komplett élete belefér egy furgonba. Pedig megfelelő szervezéssel meg tudjuk oldani az ilyesmit. 

Költöztető cégként tehát mi is tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy stresszes időszak az emberek részére. Éppen ezért úgy gondoltuk megosztunk Önökkel pár hasznos tippet, amellyel segíteni tudunk, hogy könnyebb lehessen ez az időszak. Lássuk is őket!

Ideje megválni a felesleges dolgoktól!

Nem szükséges tavaszig várnia a nagytakarítással! Egy költözés kiváló alkalomként szolgál, hogy megszabaduljunk az évek folyamán felgyülemlett lomoktól. Próbáljuk meg praktikusan tekinteni a dolgokat! És semmiképpen sem érzelmi alapon! Hiszen lehetséges, hogy egy rokonunktól kaptuk azt a csúnya vázát, akivel nagyon szoros kapcsolatban állunk. Viszont legyünk őszinte magunkkal! Sosem fogjuk kihelyezni sehova, semmilyen körülmények között. 

Ha valamit előre láthatólag az új lakásunkban nem használunk és nem is tudunk használni, egész egyszerűen váljunk meg tőle, adjuk el, vagy ajándékozzuk el valakinek. Fontos szabályként használjuk ki az 1 éves szabályt! Egészen pontosan, amit egy éve nem használtunk vagy hordtunk, attól váljunk meg végleg. Higgye el, örülni fog annak, hogy meglépte ezt, és tiszta lappal indulhat majd az új otthonában. 

Hogyan csomagoljuk biztonságosan a tányérokat?

Ha nincs a kezünknél annyi újság, amennyire szükségünk lenne, most mondunk egy biztos megoldást! Csomagolja a tányérokat, edényeket valamint porcelánokat a ruháiba vagy a konyharuhába. Ezáltal két legyet üthetünk egy csapásra! Ugyanis ezáltal meglesz a biztos helye a ruháknak és az étkészlet is biztos védelmet kap majd. 

Ne aggódjon, a kicsomagolást követően egész egyszerűen csak ki kell mosni a ruhákat, kivasalja őket és kész, semmi bajuk sem lesz. 

Tároljuk a ruháinkat a fogasokon!

A legtöbb költözés előtt álló személy ott rontja el a dolgot, hogy olyan tevékenységekre fordít időt, amelyre valójában nem lenne szükséges. Mondjuk például, hogy egyenként veszi le a ruhákat a fogasokról, majd alaposan becsomagolja őket egy zsákba. 

Ezzel ellentétben lényegesen időtakarékosabb, ha a ruhákra ruhazsákot, vagy ha ez nincsen, akkor egész egyszerűen egy szemeteszsákot húzol úgy, hogy a zsák alját kilyukasztja és áthúzza rajta a kampót. 

Ezt követően fogja össze a ruhákat egyben, emelje le őket és fektesse majd a kocsi hátsó ülésére. Ilyen könnyű és gyors az egész. Továbbá ki sem kell csomagolnia, csupán felakasztja őket az új otthonában, húzza róla a zsákot és kész is!

Használjuk ki a bőröndöket!

Szintúgy gyakori helyzet, hogy a költöző személyek üres bőröndökkel, valamint hátizsákokkal költöznek el. Hiszen ezekbe is tudunk pakolni, főleg ruhákat, kisebb vagy nagyobb tárgyakat, ruhákat, ágyneműket, valamint akár törölközőket is.

A remek hír, hogy ezek egyébként rengeteg helyet foglalnának. Azonban egy bőröndbe beleszuszakolva a lehető legminimálisabbra tudjuk csökkenteni ezt a helyigény. Továbbá könnyebb őket cipelni, és a bőröndön még kerekek is találhatók. Ebből adódóan pedig kár lenne ekkora lehetőséget kihagyni. 

Fogadjunk fel egy profi költöztető csapatot!

Abban az esetben ha nehezebb bútorok is vannak, és nem akarja őket szétszerelni, majd újra összeszerelni, előnyösebb ha profi költöztetőkre bízza a folyamatot. Nem is gondolná, hogy akár egy két főből álló csapat mekkora súlyt képes levenni a válláról, szó szerint. 

A költöztető szakembereink tisztában vannak azzal, mit és hogyan szükséges megfogni. Annak érdekében, hogy biztonságosan a teherautóba tudják pakolni, és ott megfelelően fogják rögzíteni is. Ezáltal nem szükséges félnie attól, hogy esetleg útközben sérülést szenvednek el a dolgai. 

Ezt pedig több évtizedes költöztetői tapasztalattal a hátunk mögött írjuk. Ezért, ha Ön is szeretné, hogy egy profi költöztető csapat segítse a költöztetésben, bátran bízza csapatunkra a munkát, akár az ország teljes területén!